Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Pūtēju orķestru mūzika pieskandina Cēsis

Pūtēju orķestru mūzika pieskandina Cēsis
Jau otro gadu Cēsu pilsētas svētki tika aizvadīti pūtēju orķestru mūzikas skaņās, sākot ar rīta modināšanu – skanošo auto pilsētas ielās, koncertiem visas dienas garumā un zaļumballi vakara izskaņā.
Jau otro gadu Cēsu pilsētas svētki tika aizvadīti pūtēju orķestru mūzikas skaņās, sākot ar rīta modināšanu – skanošo auto pilsētas ielās, koncertiem visas dienas garumā un zaļumballi vakara izskaņā.

Turpinot pagājušajā gada aizsākto tradīciju, arī šogad svētku laikā - 25.jūlijā tika organizēts II Izklaidējošās un deju mūzikas konkurss pūtēju orķestriem „Cēsu kauss 2015”.

Šogad konkursā startēja seši orķestri no Cēsīm, Madlienas, Jūrmalas, Madonas, Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris PLUS un LR Zemessardzes orķestris. Katrs kolektīvs gatavoja atbilstošas grūtības pakāpes repertuāru, iekļaujot obligāto skaņdarbu – Tango. Žūrija, kuras sastāvā bija Hando Poldmē (Igaunija), Raitis Ašmanis un Aivars Krūmiņš (Latvija) izvērtēja katra orķestra sniegumu piešķirot atbilstošu vērtējumu. Pūtēju orķestrim „Cēsis”, diriģentu Jāņa Puriņa un Tālivalža Narvila vadībā, konkursā piešķirta augstvērtīgā 3.vieta.

Paralēli konkursam, kurš notika Cēsu vecajā tirgus paviljonā, orķestri ar daudzveidīgu koncertprogrammu iepriecināja svētku dalībniekus arī Rožu laukumā. Tur 250 pūtēju orķestru mūziķi, kas bija sabraukuši no dažādām Latvijas vietām, visas dienas garumā līdz pat pusnaktij muzicēja par prieku sev un svētku dalībniekiem. Jau iepriekšminētajiem pūtēju orķestriem pievienojās P/O „Lemisele” no Limbažiem un Skaistkalnes pūtēju orķestris.

Savukārt pavisam citas noskaņas mūziku dienas vidū bija iespēja baudīt Cēsu Sv.Jāņa baznīcā, kur koncertu sniedza vairākkārtējais Starptautisko konkursu uzvarētājs un laureāts - Latvijas Jauniešu pūtēju orķestris (diriģents Jānis Puriņš).

Arī gaidītais svētku dalībnieku gājiens ar lukturiem vakara pustumsā tika pavadīts ar pūtēju orķestra marša skaņām.

Svētki bija izdevušies un par to liels paldies visiem, kuri iesaistījās to organizēšanā un atbalstīšanā, jo īpaši firmai SIA „Farads” par transportu rīta modināšanai, „Cēsu domes” kafejnīcai par uzkodām un dzērieniem, SIA „Cēsu Tirgus” par telpām un uzdrīkstēšanos ideju realizēt šim mērķim, SIA „Vidzemes koncertzāle” par sadarbību visā, Zemessardzes 27. kājnieku bataljonam par dalībnieku ēdināšanu, Gunai Rukšānei par sarūpētiem ziediem, Vidzemes orķestru atbalsta biedrībai, A/S „Cēsu alus” , P/A „Cēsu kultūras un tūrisma centrs” par atbalstu un pūtēju orķestra „Cēsis” darba grupai par izturību!

Svētku bildes apskatāmas: https://www.facebook.com/PutejuOrkestrisCesis/photos_stream


Atskatu uz svētkos piedzīvoto sagatavoja:
PO „Cēsis” mūziķe Lāsma Dene
lasmadene@inbox.lv
T.26433257
Datums: 2015. gada 28. jūlijs