Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Turpinās Cēsu skolu modernizācija

Cēsu novada pašvaldībai īstenojot projektu Nr. 8.1.2.0/17/I/009 “Cēsu novada vispārējo izglītības iestāžu modernizācija”, turpinās iesāktie būvniecības darbi Cēsu Pilsētas vidusskolā.

Pašlaik turpinās darbs pie Cēsu Pilsētas vidusskolas (CPV) piebūves celtniecības. Tā kā skolā skolēnu skaits būtiski pārsniedz plānoto, skolai mācību procesa nodrošināšanai trūkst mācību telpu. Lai problēmu risinātu, paredzēts izbūvēt multifunkcionālu un transformējamu mācību telpu 7.-12.klases skolēniem. Telpā paredzēts izbūvēt bīdāmas sienas, kas ļaus to pārveidot gan par plašu, atvērtu zāli lielam skolēnu skaitam vai arī sadalīt vairākās daļās, lai telpā vienlaicīgi varētu norisināties vairākas atsevišķas nodarbības.

Mācību telpā varēs nodrošināt ikdienas mācību procesu līdz trīs klasēm vai skolēnu grupām. Tas atrisinās telpu trūkumu mācību procesa nodrošināšanai, kā arī veicinās starpdisciplināru un integrētu pieeju mācību procesam. Arī šeit tiks ieviesti mūsdienīgi un mācību procesa uzlabošanai noderīgi IKT risinājumi. Telpā tiks izbūvēta ventilācija, ergonomisks apgaismojums, kā arī tā tiks aprīkota ar ergonomiskām, viegli pārvietojamām mēbelēm.

Līdz ar piebūves celtniecību, tiks uzlabota arī vides pieejamība CPV. Skolā tiks izbūvēts pasažieru lifts ar trīs pieturām, kas nodrošinās vides pieejamību personām ar kustību traucējumiem.

Projekta “Cēsu novada vispārējo izglītības iestāžu modernizācija” mērķis ir sniegt ieguldījumu Cēsu novada pašvaldības dibināto izglītības iestāžu infrastruktūrā, veicinot kompetenču pieejā balstītas izglītības attīstību un mūsdienu prasībām piemērotas mācību vides izveidi.

Galvenās projekta darbības ietver četru Cēsu novada izglītības iestāžu modernizāciju, aprīkojot tās ar mūsdienīgiem informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumiem, attīstot dabaszinātņu mācību priekšmetu kabinetus, labiekārtojot sporta infrastruktūru, izveidojot ergonomisku mācību vidi, kā arī veidojot metodiskos centrus Cēsu Valsts ģimnāzijā un Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā un dienesta viesnīcu izglītības iestāžu vajadzībām.

Projekta paredzētais īstenošanas laiks plānots līdz 2022.gada vasarai un tā plānotais kopējais finansējums ir EUR 7 512 007,34 t.sk. ERAF finansējuma daļa EUR 4 751 559,62.

Datums: 2021. gada 17. marts