Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Aizvadīts Cēsu novada kultūras forums

Aizvadīts Cēsu novada kultūras forums

Šodien, 30.martā, visas dienas garumā koncertzāles “Cēsis” izstāžu zālē norisinājās Cēsu novada kultūras forums. 

Klātesošajiem apmeklētājiem un facebook tiešraides skatītājiem bija iespēja dzirdēt astoņu foruma lektoru stāstījumus par tēmu “Kultūra kā rīks sociālajai iekļaušanai Cēsu novadā”.

Tika meklētas atbildes uz jautājumiem - kādi ir būtiskākie kultūrtelpu apdraudējumi mūsdienās? Kāda ir ikdiena cilvēkiem ar dažāda veida īpašām vajadzībām un, kas jāņem vērā, pielāgojot vidi tā, lai tā būtu ērta un pieejama visiem?

Dzirdējām konkrētus ieteikumus aktivitāšu īstenošanai, lai tiktu sperts solis tuvāk iekļaujošas sabiedrības veidošanā. Klausījāmies foruma lektoru starptautiskos projektos gūto pieredzi un iepazināmies ar atbalsta centra “Pērle” darbību. 

Forumā uzstājās: Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Egliņš-Eglītis, atbalsta centra “Pērle” vadītāja Dita Trapenciere, dzērbenietes Jettes Užānes radošā mantojuma turpinātāja un kultūras pasākumu producente Elīna Apsīte, Ziemeļu dimensijas Kultūras partnerības projektu vadītāja Ieva Vītola-Deusa, Latvijas Arhitektu savienības valdes locekle Ieva Zībārte, Vidzemes plānošanas reģiona projekta “Vidzeme iekļauj” vadītāja Ina Miķelsone, mākslas terapeite Iveta Jermolājeva un Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” vides pieejamības eksperts Jurģis Briedis.

Ar muzikālu muzikālu priekšnesumu priecēja Beāte Bringule, savukārt par pozitīvas gaisotnes nodrošināšanu pasākuma noslēgumā rūpējās “Citāds stand-up trio”, jeb Baiba Baikovska, Diāna Ponaskova un Līga Ķikute kopā ar četrkājainajiem draugiem sunīti Rīgu un sunīti Elfu!

Aicinām noskatīties šīs dienas kultūras forumu ŠEIT.

Datums: 2023. gada 30. marts