Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

"Ar putniem un vēju sudrabvītolos" – senioru deju kolektīvam "Dzirnas" – 60

"Ar putniem un vēju sudrabvītolos" – senioru deju kolektīvam "Dzirnas" – 60
Šo svētdien, 23.oktobrī, plkst.15.00 koncertzālē "Cēsis" senioru deju kolektīvs "Dzirnas" svinēs nozīmīgu jubileju - 60 gadus kopš kolektīva dibināšanas.  Jubilejas koncertam dots nosaukums, kas labi raksturo pašus kolektīva dalībniekus -  "Ar putniem un vēju sudrabvītolos"
 
Senioru deju kolektīvs "Dzirnas" dibināts 1962.gadā kā tautas deju pulciņš Cēsu Neredzīgo biedrības klubā. Pie skanīgā nosaukuma "Dzirnas" tas ticis, atzīmējot deju kolektīva 25.jubileju. Cauri gadu desmitiem to iedvesmojuši mākslinieciskie vadītāji Vija Borizo, Astrīda Ziņģe, Dzidra Rubene, Ruta Paulsone un Sandra Bārtniece. Pēdējos gadus gadus deju kolektīva vadītāja ir Ilona Klince. 
 
Deju kolektīva "Dzirnas" dejotprieku un atraktivitāti raksturo aktīva koncertdarbība, dalība deju festivālos un sadraudzības koncertos. Arī 60 gadu jubilejas koncerts top krāšņs un daudzveidīgs, tajā piedalīsies vairāki draugu kolektīvi no visas Vidzemes. Uz koncertzāles "Cēsis" skatuves bez jubilāriem varēs redzēt TDA "Gauja" (Valmiera), JDK "Rūdis" (Ērgļi), VPDK "Rotadata" (Limbaži), SDK "Sagša" (Limbaži), SDK "Mudurainis XO" (Vecpiebalga), SDK "Vērdiņš" (Gulbene), SDK "Sidrabdancis" (Sigulda). Īpašu pārsteigumu skatītājiem "Dzirnu" dejotāji gatavo kopā ar pūtēju orķestri "Cēsis". 60 gadu jubilejas koncerta "Ar putniem un vēju sudrabvītolos" režisore ir Edīte Siļķēna. 
 
Koncertu organizē Cēsu Kultūras centrs. 
Datums: 2022. gada 18. oktobris