Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Būs skatāma dokumentālā filma par Vecpiebalgā dzimušo mākslinieku Induli Zvagūzi

Būs skatāma dokumentālā filma par Vecpiebalgā dzimušo mākslinieku Induli Zvagūzi

Pirmdien, 8.janvārī, plkst.21.30 kanālā ReTV būs skatāma dokumentālā filma par Vecpiebalgā dzimušo mākslinieku Induli Zvagūzi. 

Induļa Zvagūža (ģimenē, draugu un kolēģu lokā dēvētu par Ingu) radošā telpa bija ļoti plaša – viņš darbojās grafikā, glezniecībā, grāmatu un periodisko izdevumu ilustrācijā.

Dokumentālās filmas "Inga" centrā ir mākslinieka bērnu - meitas - Ilzes un dēla Roberta stāsti, kas ieskicē Induļa Zvagūža personību no viņa bērnu skata punkta - radošs, prasīgs pret sevi un citiem, reizēm skarbs, bet nenoliedzami mīlošs tēvs, kurš centies savienot skarbo padomju laiku ikdienu ar savu radošo garu.

Kolēģu un laikabiedru stāsti atklāj Zvagūža makslinieka, mākslinieciskā redaktora, ilustratora neskaitāmo talantu šķautnes.

Filmas uzņemšanas laikā par godu Induļa Zvagūža 95.dzimšanas dienai tapa pirmā Induļa Zvagūža personālizstāde - piemiņas izstāde, kurā daudzu iemīļoto grāmatu izlustrators tiks parādīts visā savā spēju un talantu spozmē - jutekliskā glezniecībā - akaverī un eļļā, burvīgajās grāmatu ilustrācijās un grafikas darbos. Izstāde apskatāma Cēsu vēstures un mākslas muzejā. 

Datums: 2024. gada 5. janvāris