Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Cēsu Kultūras centra kolektīvi ieskandina Mežaparka Lielo estrādi

Cēsu Kultūras centra kolektīvi ieskandina Mežaparka Lielo estrādi

Rudenīgi saulainā 25.septembra rītā, Cēsu Kultūras centra jauktie kori “Beverīna” (diriģenti Jurģis Cābulis, Aivis Greters), Cēsu Pils koris (diriģentes Marika Austruma, Evita Konuša), “Vidzeme” (diriģenti Patriks Stepe, Matīss Circenis), “Wenden” (diriģente Marika Slotina Brante) un senioru koris “Ābele” (diriģente Anitra Rause) devās apskatīt un ieskandināt Mežaparka Lielo estrādi.

Ideju par došanos uz Mežaparku rosināja paši koru diriģenti ikgadējā amatiermākslas kolektīvu sanāksmē augusta beigās, kuru ar lielu prieku Cēsu Kultūras centra komanda īstenoja dzīvē. Kori nepilnos sastāvos un mazās grupās gidu pavadībā izstaigāja Mežaparka Lielās estrādes teritoriju, ielūkojās jaunajās telpās, kurās vēl jūtama svaiga koka smarža. Apskatot gan Kokaru zāli, gan estrādes pagrabus, kori mazos sastāvos pieskandinājuši ne tikai Kokaru zāli, izpildot dziesmu “Pūt vējiņi” kora “Vidzeme” diriģenta Patrika Stepes vadībā, bet arī Cēsu Pils koris diriģentes Marikas Austrumas un Evitas Konušas vadībā pirmie dziedājuši no Kokaru zāles balkona, kā stāsta viena no Mažaparka gidēm.

Estrādes apskatei beidzoties, kori devās uz lielo estrādi, lai pārbaudītu estrādes akustiku un skanējumu. Ar ziediem un ovācijām estrādē tika sagaidīts Cēsu novada koru virsdiriģents Mārtiņš Klišāns. Pēc sirsnīgas diriģenta uzrunas un paldies vārdiem par brīnišķīgu, radošu un neaizmirstamu ilggadēju sadarbību, apstiprinot Raiņa citātu Pastāvēs, kas pārmainīsies, kori vienojās dziesmā, izpildot P.Barisona “Latvijā”, L.t.dz.“Dziedot dzimu, dziedot augu”, R.Tigula “Lec, saulīte” un noslēgumā J.Vītola “Gaismas pili”. Estrādes akustika ir vienreizēja, Cēsu kori un diriģenti ir apņēmības pilni pieskandināt lielo estrādi 2023.gadā Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos.

Estrādes apskate tika īstenota, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Datums: 2021. gada 27. septembris