Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Cēsu Pils koris ar panākumiem piedalās starptautiskā koru konkursā Lietuvā

Cēsu Pils koris ar panākumiem piedalās starptautiskā koru konkursā Lietuvā

Cēsu Pils koris, pārstāvot Cēsu pilsētu, guvis atzīstamus panākumus 23.Starptautiskajā Stasys Šimkus koru konkursā, kas no 17.maija līdz 19.maijam norisinājās Klaipēdā, Lietuvā. Kora sniegums jaukto koru kategorijā tika novērtēts ar 1.pakāpes diplomu, apliecinot cēsnieku muzikālā snieguma kvalitāti un kora pieredzi. 

Diriģenšu Marikas Austrumas un Evitas Konušas vadībā Cēsu Pils koris izpildīja četras dziesmas no latviešu un ārzemju komponistu repertuāra: Jāzepa Mediņa "Vasaras vakars", Vitauta Miškina "Tu muzika", Jurijus Kalcas "Laudate dominum" un Lauras Jēkabsones "Pērkontēvs". 

Marika Austruma dalījās savos iespaidos par kora dalību un sniegumu konkursā: "Pēc intensīva gatavošanās perioda Dziesmu svētkiem un pandēmijas dēļ ieilgušā starptautiskās aprites pārtraukuma, šajā pavasarī koris bija nobriedis nopietnam, jaunam izaicinājumam, tāpēc nolēmām piedalīties starptautiskā koru konkursā. Koris ir pilnvērtīgi un pašaizliedzīgi strādājis, pilnveidojot savu skanējumu, sīvā konkurencē iegūstot pirmās pakāpes diplomu. Tādējādi esam godam pārstāvējuši Cēsis. Liels paldies koristiem par ieguldīto darbu, kas ļāvis sasniegt šo rezultātu. Kopā ar diriģenti Evitu esam ļoti apmierinātas ar paveikto!" 

Konkursā piedalījās 18 kori no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Igaunijas, Ukrainas un Zviedrijas, kas sacentās dažādās kategorijās. 

Datums: 2024. gada 21. maijs