Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Cēsu teātrim notikumiem bagāta rudens sezona

Cēsu teātrim notikumiem bagāta rudens sezona

Rudenī, kad dienas kļuvušas īsākas, vairāk laika atliek radošām aktivitātēm un mākslas baudīšanai. Cēsu teātris šoruden saviem skatītājiem, neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, sagatavojis vairākus krāšņus notikumus.

Vēl pēdējo reizi šogad 17.oktobrī, plkst.16.00 skatītāji varēs tikties ar Zanes Pamšes populārās traģikomēdijas “Vīrietis” kolorītajiem varoņiem. Izrādes sižeta pamatā ir mūžsenais jautājums par to, kā atrast savu īsto un vienīgo. Un, ja tāds ir – vai viegli būt laimīgai? Atklājot liktenīgā vīrieša meklēšanas noslēpumus, izrāde ne tikai izklaidē, bet arī rosina pārdomas par sieviešu un vīriešu attiecību smalkajām mežģīnēm.

Svētdien, 25.oktobrī, plkst.16.00 Cēsu teātris aicina uz izrādi “Nezināmā zvaigzne”, kas stāsta par kādas savādas svešinieces ierašanos nelielā, noslēgtā mazpilsētā, kuras vienmuļo dzīvi ar ārpasauli saista vien dzelzceļa stacija. Līdz ar jaunās dāmas ierašanos sākas dažādi pārpratumi, rodas jaunas attiecības un intrigas. Iestudējumu lieliski papildina Jura Krūzes un Laumas Daugišas sarakstītās dziesmas, tajā piedalās gandrīz viss Cēsu teātra aktieru ansamblis.

Svētdien, 22.novembrī, plkst.16.00 gaidāma pirmizrāde jaunam iestudējumam “Kompanjoni”, pie kā režisore Edīte Siļķēna ar aktieriem strādā kopš pavasara. Tas veidots pēc Mihaila Rezčikova lugas motīviem un veltīts Cēsu teātra šīs sezonas aktieriem – jubilāriem. Kamerizrāde “Kompanjoni” caur apcerīgu ironiju vedinās skatītājus domāt par attiecībām starp sirdsapziņu, godaprātu un naudu, par to, cik daudz katrs no mums gatavs rīkoties pretēji savām morālajām vērtībām materiālā labuma vārdā.

Cēsu teātris ir kolektīvs, kas pēdējos gados sevi no jauna pieteicis un spilgti apliecinājis pilsētas kultūras dzīvē. Katrs jauniestudējums ir notikums, kas bauda skatītāju mīlestību un atzinību.

Vairāk informācijas par izrādēm: pasakumi.cesis.lv

Datums: 2020. gada 6. oktobris