Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Fināla "Kilograms kultūras 2024" balsojumam izvirzīti trīs novada pasākumi

Fināla "Kilograms kultūras 2024" balsojumam izvirzīti trīs novada pasākumi

Paziņoti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2024" rudens balsojuma rezultāti un trīs Cēsu novada pasākumi izvirzīti fināla balsojumam. Cēsu novada notikumi pārstāvēti  kopā astoņās kategorijās, apliecinot novada bagāto un daudzveidīgo kultūras dzīvi, savukārt fināla balsojumam izvirzīti pasākumi trīs nominācijās "Mūzika", "Mantojums" un "Pārsteigums".

Kategorijā "Mūzika" finālam izvirzīts Riharda Vāgnera operas "Dievu mijkrēslis" koncertatskaņojums, kas norisinājās 3.augustā koncertzālē "Cēsis" Mākslas festivāla "Cēsis 2024" gaitā.

Priekšnesums apvienoja Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, diriģentu Tarmo Peltokoski, Valsts akadēmisko kori "Latvija" un izcilus solistus. Koncerts kļuva par vienu no spilgtākajiem muzikālajiem notikumiem vasaras sezonā.


Foto: Anete Rudmieze.

Kategorijā "Mantojums" Cēsu muzejs ar izstādi "Dzīvais cimds", kas veltīta Jettes Užānes simtgadei, guva lielu uzmanību un kļuva par vienu no šīs kategorijas finālistiem. Izstādi organizēja Elīna Apsīte, un tā izcēlās ar unikālu Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanas un godināšanas darbu.


Foto: ReTV

Kategorijā "Pārsteigums" finālam izvirzīts pirmais rakstīšanas festivāls "Rakstivāls", kas norisinājās radošajā kvartālā "Zeit", Līgatnē.

Festivālu organizēja biedrība "Pilsoniskās iniciatīvas centrs" Ingas Žoludes un Jeļenas Budancevas vadībā. "Rakstivāls" izcēlās ar radošo pieeju un pulcēja dažādus rakstniekus un literatūras entuziastus, piesaistot apmeklētāju uzmanību.


Foto: Festivāls "Rakstivāls"

Šogad skatītāji un klausītāji izvirzīja finālistus desmit kategorijās, kurās konkurēja spilgtākie kultūras notikumi, kas notikuši laikā no 2024.gada 1.maija līdz 31.augustam. Žūrija, kas sastāvēja no Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un LSM.lv kultūras profesionāļiem, izvirzīja kandidātus tādās kategorijās kā "Mūzika", "Kino", "Teātris", "Vizuālā māksla", "Literatūra", "Popkultūra", "Starts", "Mantojums", "Pārsteigums" un "Notikums".

Apsveicam un pateicamies pasākumu organizatoriem par viņu radošo darbu un aizrautību, kā arī apmeklētājiem, kuru atbalsts un dalība padara šos notikumus vēl īpašākus.

Informācija par fināla balsojuma norisi vēl sekos.

Datums: 2024. gada 23. septembris