Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Gatavojamies XIII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

Gatavojamies XIII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

Cēsu novada bērnu un jauniešu deju kolektīvu vadītāji 22.augustā un 23.augustā pulcējās Rīgā, lai divu dienu seminārā, sāktu repertuāra apguvi un precizēšanu XIII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Kolektīvu vadītāju priekšā liela izvēle un atbildība, jo šajos svētkos būs iespēja piedalīties trijās deju programmās – Deju lielkoncertā Daugavas stadionā “Es atvēru Laimas dārzu”, deju uzvedumā, kas notiks Arēnā Rīga, kā arī noslēguma koncertā “Te – aust” Mežaparka estrādē “Sidraba birzs”.

Svētku rīkotāji centīsies rast iespēju, lai svētkos varētu piedalīties visi dejotāji, kas būs kvalitatīvi apguvuši repertuāru.

Deju nozarē kopumā Latvijā šobrīd gatavojās 794 deju kolektīvi, ko vada 380 pedagogi. Tieši viņi nes lielāko izaicinājumu, darba un atbildības nastu, lai bērnu dejotprieks kuplinātu Rīgu jau 2025.gada vasarā, kad vairāk kā 35 tūkstoši dalībnieku dažādos notikumos tiksies Rīgā Dziesmusvētku nedēļā no 3.jūlija līdz 13.jūlijam.

Tikai saliedēts kopdarbs un savstarpēja sapratne - bērniem, viņu vecākiem, skolotājiem, un pašvaldības pārstāvjiem ir garants, lai daudzu cilvēku sapņi saplūstu dziesmu un deju upē Dziesmusvētkos, kas ir spilgtākais piederības apliecinājums Latviešu tautai.

Lai deja Tevi iedvesmo!

Datums: 2024. gada 28. augusts