Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Iznākusi grāmata "Mani Dziesmusvētki"

Iznākusi grāmata "Mani Dziesmusvētki"

Apritot 150 gadiem kopš Pirmajiem Vispārējiem latviešu Dziesmu svētkiem, Kultūras biedrība “Harmonija” laidusi klajā grāmatu “Mani Dziesmusvētki”.

Tajā apkopoti Cēsu novada Dziesmu un Deju svētku dalībnieku atmiņu stāsti, literātu dzeja, īsproza un fotogrāfijas. Grāmata lasītājiem dod iespēju ielūkoties svētku ceļā daudzu gadu garumā. 

Kā stāsta viena no grāmatas sastādītājām un ilggadējā kultūras darbiniece Astrīda Kamša: “Laiku laikos ir mainījušās varas un iekārtas, bet Dziesma nekad nav apklususi Latvijā, Cēsīs, mūsu novados un tālu aiz robežām. Grāmata ir viens no veidiem, kā varam saglabāt vēsturiskus faktus par mūsu tautai svarīgiem notikumiem un tos nodot nākamajām paaudzēm. Lai ir dziesmas turpinājums, lai paliek tautas kopība, mūsu mīļajā, skaistajā Latvijā. Tūkstošiem dzirdu balsu un krāšņu deju rakstu, lai vienojas sirdīs un domās!”

Grāmatu “Mani Dziesmusvētki” iespējams apskatīt kultūras biedrībā “Harmonija”, bet jau pavisam drīz to varēs iegādāties grāmatnīcās. 

Grāmatas sastādītājas ir Aina Karele, Astrīda Kamša un Mirdza Kerliņa, savukārt, foto materiāli gūti no svētku dalībniekiem Maijas Ozoliņas, Baibas Grigoras, Laimas Tēraudas, Jāņa Lūkina un Māra Brasliņa. Par grāmatas dizainu un maketu gādājusi Anda Nordena. 

 

Datums: 2023. gada 28. jūnijs