Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Kultūras pārvalde gūst pieredzi Liepājā

Kultūras pārvalde gūst pieredzi Liepājā

Cēsu novada pašvaldības iestādes "Kultūras pārvalde" darbinieki devušies pieredzes apmaiņas vizītē uz Liepājas Kultūras pārvaldi, lai veicinātu profesionālo zināšanu pilnveidi, izzinātu labās prakses piemērus un nodrošinātu savstarpējo pieredzes apmaiņu.

Vizītes laikā kolēģi no Liepājas Kultūras pārvaldes un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra iepazīstināja ar Liepājas kultūras pārvaldības modeli un pārvaldes struktūru, pasākumu plāniem un ikdienas izaicinājumiem, kā arī kultūras nozares attīstības perspektīvām. Tāpat Liepājas kolēģi informēja par gatavošanos Liepāja - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027, savukārt cēsnieki pastāstīja par Cēsu novadā plānoto kultūras gadu 2025.gadā, kad Cēsis kļūs par Latvijas kultūras galvaspilsētu un Cēsu novadā plānota plaša kultūras programma ar vadmotīvu "kultūra galvās, pilīs, sētās".

Cēsu novada pašvaldības iestādes "Kultūras pārvalde" vadītāja Zane Neimane: "Cēsis un Cēsu novads ir Vidzemes kultūras pērle, savukārt Kurzemes kultūras pērles viennozīmīgi ir Liepāja un Kuldīga. Liepājas Kultūras pārvaldes un kultūras iestāžu darbs ir ļoti dinamisks un izaicinājumiem pilns, bet gandarījums bija smelties kurzemnieku pieredzi un ielūkoties viņu ambīcijās. Ceļā uz Liepāju, piestājām arī kultūras centrā "Ulbrokas pērle", kas ar saviem vērienīgajiem projektiem un radošo brīvību pārsteidza un iedvesmoja. Pieredzes apmaiņa ir būtiska ne tikai, lai smeltos pieredzi no citu novadu kolēģiem, bet arī, lai Cēsu novada kultūras nozares profesionāļi, kuri ikdienā strādā katrs savā kultūras namā, savstarpēji iepazītu viens otru, apmainītos idejām un nodibinātu ciešākus kontaktus, kas ikdienas darbu padarīs drosmīgāku un savstarpējo komunikāciju arvien vieglāku."

Pieredzes apmaiņas vizīte norisinājās laikā, kad Liepāja svinēja savu 399. dzimšanas dienu. Tas ļāva izbaudīt īpašo svētku notikumu "Izgaismotā Liepāja", kurā gaismas objektus veidojuši un tehniskos risinājumus raduši atzīti gaismu un video mākslinieki no visas Latvijas. Tāpat bija iespēja apmeklēt svinīgo apbalvošanas ceremoniju "Goda un Gada liepājnieks". Vizītes noslēgumā tika izstaigāts vēsturiskais  Hoijeres nams jeb Liepājas 17.-19.gs interjera muzejs, Amatnieku nams un lietišķās mākslas studija un Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars". 

 

Datums: 2024. gada 22. marts