Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Latvijas Tautas frontei – 35!

Latvijas Tautas frontei – 35!
Atzīmējot Latvijas Tautas frontes 35.gadadienu un, atgādinot par tās nozīmi Latvijas neatkarības atjaunošanā, visa oktobra mēneša garumā Cēsīs norisināsies Latvijas Tautas frontei veltīti pasākumi.
 
Šoruden aprit 35 gadi kopš 1988.gadā tika dibināta Latvijas Tautas fronte. Tas bija latviešu tautas Trešās atmodas sākums, kad arvien vairāk cilvēku uzdrošinājās domāt par neatkarību, kā arī izvirzītie mērķi vienoja tolaik Latvijas Padomju Sociālistiskās republikas dažādu nacionalitāšu iedzīvotājus. Šajā emociju un spriedzes piesātinātajā laikā norisinājās nozīmīgi notikumi, kuriem bija izšķiroša loma Latvijas neatkarības atjaunošanā.
 
Godinot šo vēsturisko notikumu, aicinām apmeklēt Cēsu Kultūras centra organizētos pasākumus.
  • Fotoizstāde "Pie pleca plecs" Vienības laukumā

Izstāde apskatāma no 8. līdz 22.oktobrim. Tajā būs redzamas fotogrāfijas no Tautas frontes aktivitātēm Cēsīs un apkārtnē, kas liecina par cilvēku vienotību un patriotisma garu. Ar šo fotoizstādi aicinām atgriezties 1988.gada vasaras spilgtākajos notikumos Cēsīs. To dienu jaunekļi jau ir tēvi, rubļus mūsu naudas makos ir nomainījuši lati un nu jau arī eiro, bet kādreiz tik populārā un visu Latviju aptverošā Tautas fronte nu ir saglabājusies vairs tikai dokumentos, atmiņās un sajūtās. Bet sajūtas - ilgas pēc brīvas Latvijas - neaizmirstamas!

  • Sarunu vakars ar pirmo Latvijas Tautas frontes priekšsēdētāju Daini Īvānu un dziesminieci Lāsmu Vasmani – Mašinu.
13.oktobrī plkst17.30 Cēsu Izstāžu namā
  • Dziesminieku koncerts "Ieklausies"
21.oktobrī plkst.18.00 koncertzālē "Cēsis". Koncertā piedalīsies Valdis Atāls, Zane Bērziņa, Melisa Kaškura un Juris Hiršs. Koncertā dzirdēsim dziesmas, kas skanēja gan lielajos mītiņos, gan draugu pulkos un veidoja mūsu nacionālo identitāti.
  • Svinīga Latvijas karoga pacelšana 
22.oktobrī pl. 12.00 Cēsu Jaunās pils Lademahera tornī. 
Datums: 2023. gada 6. oktobris