Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

​Noslēgusies Vokālās mūzikas konkursa “Balsis 2020" 1.kārta

​Noslēgusies Vokālās mūzikas konkursa “Balsis 2020" 1.kārta

Otrdien, 25.februārī Cēsu Bērnu un jauniešu centrā notika Vokālās mūzikas konkursa “Balsis 2020” 1.atlases kārta. Dziedošie kolektīvi no Cēsu un Amatas novadiem sacentās par iespēju startēt nākošajā posmā - Vidzemes reģiona konkursa kārtā.

Dalībnieki, gatavojoties XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, bija apguvuši ne tikai brīvi izvēlētu programmu, bet arī svētku repertuārā iekļautās dziesmas, atbilstoši sava vecuma grupas grūtības pakāpei. 

Ansambļu izpildījumā skanēja tīs dziesmas. Viena - latviešu tautas dziesmas apdare a cappella par tēmu “ROTĀ” saskaņā ar svētku koncepciju, otra - brīvas izvēles latviešu tautasdziesmas apdare,  kurā izmantoti mūsdienīgi izteiksmes līdzekļi (arī a cappella) un trešā - obligātā repertuāra dziesma - viena daļa ar klavieru pavadījumu no Imanta Mežaraupa rapsodijas-kantātes “Nu ir laiks Rīgā braukt”.  

Vērtēšanas komisija, kuras sastāvā - mūzikas skolotājas un vokālo ansambļu vadītājas – Ina Aizgale, Antra Svetoka un Dace Bicāne, dalībnieku sniegumu novērtēja atzinīgi, piešķirot I un II pakāpi. Dalībai Vidzemes reģiona konkursā, kurš notiks 10.martā Cēsīs, izvirzīja divus kolektīvus - Cēsu 1.pamatskolas 5.klašu vokālo ansambli (vadītāja Ilze Grinfelde) un Cēsu Valsts ģimnāzijas jaukto vokālo ansambli (vadītāja Ilga Šķendere). 

Paldies kolektīvu vadītājiem par ieguldīto darbu un ansambļu dalībniekiem par skanīgo dziedājumu! 

Lai izdodas arī turpmāk!

Informāciju sagatavoja:
Cēsu BJC pasākumu organizatore
Lāsma Dene

 

Datums: 2020. gada 27. februāris