Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Notikusi tērpu kolekciju modes skate

Notikusi tērpu kolekciju modes skate

Ceturtdien, 12.martā, Cēsu Bērnu un jauniešu centrā (Cēsu BJC) pulcējās bērnu vecāki, modes pazinēji un interesenti, lai vērotu Tērpu kolekciju skates „Radi rotājot” dalībnieku demonstrējumus. 

Konkursam “Radi rotājot” kolekcijas bija pieteikuši gan pašmāju – Cēsu BJC tērpu darniātāji, gan viesi no Nītaures vidusskolas un Vecpiebalgas novada pamatskolas.

 
Pieaicinātie eksperti vērtēšanas komisijā – Šūšanas un modelēšanas studijas vadītāja Zinta Irbe, mākslas skolas direktore Kristīne Lāriņa un māksla, dizaina pedagoģe Ingūna Briede atzina kolekciju atbilstību tēmai un nolikuma prasībām. 
Ņemot vērā pašu bērnu radīto apģērbu konkurētspējīgo kvalitātes radītāju un oriģinalitāti tērpos, augstvērtīgo 1.pakāpi un ceļazīmi uz konkursa 2.kārtu Vaidavas kultūras un amatniecības centrā š.g.28.aprīlī saņēma:
- Cēsu BJC Zīda apgleznošanas un audumu apdrukas darbnīcas kolekcija „Pilsētas svētki” (4.-10.kl., pedagogs Sarmīte Radziņa);
- Cēsu BJC Šūšanas klases kolekcijas „Gaismiņa ausa, saulīte lēca” un “Tavs sapnis ir ziedošs” (6.-9.kl. un 2.-4.kl., pedagogs Mudīte Blūma);
- Cēsu BJC Modes dizaina pulciņa kolekcija “Bērziņ, tavi raibumiņi” (1.-5.kl., pedagogs Marta Blūma).
 
Vēlam veiksmi un iekļūšanu kolekcijām arī finālā, kurš notiks XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā 10.jūlijā Hanzas peronā.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Cēsu Bērnu un jauniešu centra
pasākumu organizatore
Lāsma Dene
 
Datums: 2020. gada 17. marts