Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Pārrunātas Cēsu radošā un digitālā kvartāla "Rainis" aktualitātes

Pārrunātas Cēsu radošā un digitālā kvartāla "Rainis" aktualitātes

Trešdien, 1.martā, Latvijas Neredzīgo biedrības aktu zālē pulcējās novada pašvaldības pārstāvji, cēsnieki, kā arī ikviens, kam interesē jaunais pilsētvides projekts, lai mājīgā atmosfērā uzzinātu, kas jauns kvartālā. Pasākuma mērķis bija iepazīstināt ar kvartāla koncepciju, tehniskajiem risinājumiem, projekta vērtībām, pienesumu pilsētai un tās iedzīvotājiem, kā arī atvērtas sarunas formātā uzklausīt apmeklētāju viedokli.

Lai projekts veiksmīgi tiktu uzsākts, plānošanas komanda vēlējās iepazīstināt ar tā attīstību un jaunumiem, kā arī uzklausīt vietējo kopienu un ikvienu, kam šie jaunumi ir aktuāli. Komanda ir gandarīta, jo apmeklētāji novērtē un priecājas par ražošanas bloka pārbūvi un pieejamību sabiedrībai.

Vēl nesen Cēsu neredzīgo biedrības ražošanas bloks bija pamesta ēka Cēsu centrā. Lai atdzīvinātu šo centrālo pilsētas objektu, tas top par skaistu, uz ilgtspējības principiem balstītu, iekļaujošu, daudzpusīgu vidi, kas sniedz pienesumu ne tikai pilsētai un reģionam, bet sabiedrībai kopumā. Kvartāls tiek veidots kā eksperimentāls rotaļu laukums mākslai un iniciatīvām, tāpēc, ja redzi savu iesaisti tajā, droši dod mums ziņu un kopā atradīsim vislabāko veidu, kā sadarboties.

Paldies ikvienam, kas ieradās, jo tikai ejot kopīgiem soļiem, varam veidot šo par atvērtu, iekļaujošu un nozīmīgu vietu reģionālā kontekstā.

Datums: 2023. gada 6. marts