Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Pasniegtas Cēsu Kultūras centra ceļojošās gada balvas

Pasniegtas Cēsu Kultūras centra ceļojošās gada balvas

Gada sākumā izvērtējām aizvadīto 2021.gadu un sveicām tos, kuri pagājušajā gadā bijuši vairāk pamanāmi un aktīvāki. Cēsu Kultūras centrs jau trešo gadu pasniedz ceļojošās balvas "Skatuve" un "Pārsteigums" saviem amatiermākslas kolektīviem par darbošanos un izaicinājumu pārvarēšanu pagājušajā gadā.

Neskatoties uz mainīgajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem, kas ierobežoja amatiermākslas kolektīvu darbību 2021.gadā, visi kolektīvi spēja atrast sev piemērotākos veidus kā turpināt darboties, lai rastu garīgo līdzsvaru un mazinātu sociālo spriedzi sev un ar lielākiem un mazākiem koncertiem, atklātiem mēģinājumiem, pārsteiguma sveicieniem vai citiem brīvdabas un video formāta notikumiem, iepriecinātu citus.

"Balvu vēlamies piešķir katram kolektīvam, jo ikkatrs no viņiem ir spējuši pārdzīvot un atrast alternatīvus veidus kā darboties aizvadītajā gadā, kas bijis pārbaudījumiem pilns ne tikai kolektīviem kopumā, bet katram kolektīva vadītājam un kolektīva dalībniekam individuāli", stāsta Cēsu Kultūras centra vadītāja Z.Neimane.

Cēsu Kultūras centra balva "Skatuve" tiek pasniegta kolektīvam, kuram izdevies visvairāk publiski uzstāties vai piedalīties citos projektos Cēsu novadā 2021.gadā. Gada balva "Skatuve 2021" par aktīvāko dalību pasākumos un video projektos saņem pūtēju orķestris “Cēsis” un tā diriģenti Jānis Puriņš un Evija Dāve.

Savukārt balva "Pārsteigums" tiek pasniegta kolektīvam, kurš pagājušajā gadā negaidīti pārsteidzis un spējis paveikt, ko negaidītu. Balva "Pārsteigums 2021" šogad ceļo pie bērnu popgrupas "Hey" un tās vadītājas Inas Aizgales par neatlaidību un spilgtu radošo darbību. Interesanti piebilst, ka oktobrī ar trešo piegājienu popgrupai "Hey" dienu pirms kārtējās ārkārtējās situācijas izsludināšanas izdevās īstenot ilgi un rūpīgi loloto 25 gadu jubilejas koncertu "Mūsu diena" koncertzāle "Cēsis". Popgrupa iedziedāja un piedalījās arī dzīvespriecīgās dziesmiņas "Pote" ierakstā.

Pirms pandēmijas balvas tika pasniegtas amatiermākslas kolektīvu koppasākumā koncertzālē "Cēsis", bet šogad, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, balvas tika pasniegtas individuāli.

Lepojamies ar visiem Cēsu Kultūras centra mākslinieciskajiem kolektīviem un, lai šogad visi kolektīvi var atsākt darboties pilnā jaudā un gatavoties gaidāmajiem Dziesmu un Deju svētkiem.

Datums: 2022. gada 14. marts