Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Satiec savu meistaru 2020!

Satiec savu meistaru 2020!

Vaives Amatu māja piedalās projektā "Satiec savu meistaru", kas norisināsies 5.septembrī "Kaķukrogā". Interesenti bez maksas varēs iemēģināt roku piecu meistaru piedāvātajos amatu darbos. Protams, varēs arī iespazīties ar meistariem un uzzināt par amatiem, kurus viņi rādīs.

Šī pasākuma būtība - vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē.

No pulksten 10.00-14.00 Vaives Amatu mājā tiks gaidīts ikviens interesents, kas vēlas gūt iemaņas kādās amatu prasmēs. Šogas Vaives Amatu mājā darbosies pieci meistari, kas attiecīgi varēs iespazīstināt ar pieciem amatiem: dubultais adījums, mezglošana, tamborēšana (rūtiņu un ziedu motīvi), koka karošu grebšana un pērļošana.

Tāpat interesenti aicināti arī doties apskatīt Vaives Amatu mājas meistaru izstādi, kurā izvietoti pašu rokām darinātie darbi, kā arī instrumentus un ierīces, ar kurām šie darbi tiek radīti Vaives amatu mājā.

“Vaives pagastā dzīvo radoši un aktīvi cilvēki, ar kuriem lepoties, tāpēc projekts "Satiec savu meistaru" šķiet piemērots, lai to darītu. Šī ir iespēja visiem, kuri vēlas apgūt kādu amatu prasmi. Vaives Amatu māja var būt arī Jūsu vieta jaunu iemaņu apgūšanai”, sakaa Vaives Tautas nama vadītāja Lelde Annija Grīnberga

Arī šogad "Satiec savu meistaru" tradicionāli norisināsies vienlaikus ar projektu "Eiropas amatu prasmju dienas", kas aizsāktas 2002.gadā Francijā un kļuvis par plašāko starptautisko pasākumu, kas veltīts amata prasmju saglabāšanai, popularizēšanai un tālāknodošanai. 2019. gadā tas apvienoja 16 Eiropas valstis un kā kultūras, ekonomikas un tūrisma pasākums pulcēja vairāk nekā 9 000 pasākumus no Parīzes līdz Berlīnei, Varšavai, Florencei, Viļņai un Rīgai.

Datums: 2020. gada 21. augusts