Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Skolēni klausās un mācās koncertā "M – stunda"

Skolēni klausās un mācās koncertā "M – stunda"
23.novembrī Vidzemes kamerorķestris un Cēsu Kultūras centrs aicināja Cēsu un tuvākās apkaimes skolu 1.-4.klašu skolēnus uz koncertu "M – stunda" jeb Mūzikas stunda, lai iepazīstinātu jaunāko klašu skolēnus ar orķestra mūziku, orķestra dažādajiem mūzikas instrumentiem un radītu bērniem koncerta apmeklējuma piedzīvojumu. 
 
Vidzemes kamerorķestra diriģents Andris Veismanis koncerta  programmas veidošanā bija uzaicinājis  piedalīties Andri Sējānu un koncerta īpašo viesi Renāru Kauperu. "M – Stundas" jeb Mūzikas stundas programma tika veidota no bērnu un ģimeņu auditorijai labi pazīstamām R.Kaupera dziesmām, kā arī populāriem klasiskās mūzikas skaņdarbiem. Koncerta laikā bērni caur mūziku un dziesmām ne tikai atkārtoja dabas zinības, matemātiku un alfabētu, bet arī iepazinās ar diriģēšanas pamatiem un dažādiem mūzikas terminiem.
 
Lielās atsaucības dēļ tika rīkoti divi koncerti, mazie klausītāji "M – Stundas" apmeklējumam bija rūpīgi gatavojušies un zināmākās dziesmas koncertzālē izskanēja pārliecinošā skatītāju un mūziķu "kopkorī".
 
Koncertus rīkoja Cēsu Kultūras centrs.
Datums: 2022. gada 24. novembris