Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Top izrāde par cēsniekiem

Top izrāde par cēsniekiem

Cēsu teātris iesācis gadu, gatavojot jaunu, intriģējošu iestudējumu “Lākturu dedzinātāji” par cēsniekiem un novadniekiem, kas dzīvojuši vai vēl joprojām dzīvo Cēsīs. Matiasa Jansona skulptūras "Gadsimtiem ejot" iedvesmoti, Cēsu teātra aktieri pētījuši un izzinājuši trīspadsmit, dažādos laikos un sociālās sistēmās dzīvojošu cēsnieku - personību dzīves stāstus, kuru esamība iedvesmo un liek novērtēt dzīvi.

Lākturu dedzinātājs - Jānis Gabrāns - apturēs laiku un uz mirkli izgaismos epizodes no tādu cēsnieku dzīvēm kā Gustavs Grīns, rotas komandieris; Maija Baltiņa, tēlniece; Melānija Vanaga, izsūtītā, rakstniece; Agra Daģe, dzejniece; Māra Suta, padomju laika veikala ZIEDI vadītāja; Maija Ozoliņa, mūzikas skolotāja; Astrīda Kamša, kultūras un sabiedriskā darbiniece, biedrības Harmonija vadītāja; Aina Karele, literāte, Cēsu Neredzīgo bibliotēkas bibliotekāre; Rudīte Pore, vecmāte, Rasma Bērziņa, izvadītāja; Dace Brakša, Arodu skolas un tagadējā Vidzemes tehnoloģiju un dizaina tehnikuma pasniedzēja; Kārlis Dambis, ceļotājs un Kristīne Garklāva, TV3 diktore, moderatore.

Šie stāsti liek uzdot jautājumus par cilvēka eksistences jēgu, brīvību, gribas brīvību, dzīvību, nāvi, eksistences absurdu un mīlestību. Izrādes pamatā nav dramaturģisks materiāls, bet pašu radīti stāsti, kas balstīti pētījumos un dokumentālos stāstos. Izrādes režisore ir Edīte Siļķēna, gaismu un scenogrāfiski virtuālo vidi veido Uģis Sirmais sadarbībā ar Mārtiņu Kreili. Izrādes muzikālo noskaņu veido teātra muzikālais vadītājs Juris Krūze.

Iestudējuma pirmizrāde notiks 29.janvārī pl. 18.00 koncertzāles Cēsis Lielajā zālē. Sīkāka informācija par izrādi ŠEIT.

Datums: 2022. gada 21. janvāris