Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Aicinām atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem

Aicinām atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem

Cēsu novada pašvaldība sadarbībā ar SIA “ZAAO” no 14.oktobra līdz 15.novembrim sniedz iespēju no zaļajiem atkritumiem atbrīvoties, piesakot zaļo atkritumu izvešanu no savas adreses, ja tā ietilpst pašvaldības apstiprinātajā adrešu sarakstā. Akcijas norises laikā to ir iespējams izdarīt bez maksas, savukārt pārējā laikā – atbilstoši ZAAO cenrādim.

Akcijā piedalās Cēsu pilsētas privātmāju iedzīvotāji un dzīvojamo māju apsaimniekotāji, kuriem noslēgts līgums ar ZAAO par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Tāpat visu cauru gadu zaļos atkritumus ir iespēja nodod EKO laukumā Lapsu ielā 19, Cēsīs, atbilstoši ZAAO cenrādim.

EKO laukuma darba laiks:

  • pirmdien, otrdien, trešdien, ceturtdien no plkst.8.00 līdz plkst.17.00;
  • piektdien no plkst.8.00 līdz plkst.19.00;
  • sestdien un svētdien no plkst.10.00 līdz plkst.14.00.

Zaļie atkritumi ir: koku lapas, skujas, smalki zari, zāle, dārza atkritumi, kuros nav sadzīves atkritumu piemaisījumi.

Zaļo atkritumu nodošana, piesakot bezmaksas izvešanu no savas adreses.

Zaļie atkritumi no adresēm tiek savākti, tukšojot lielizmēra jeb 1,1 m3 specializētos “big-bag” maisus. Ja maiss nav bojāts, iespējams izmantot iepriekšējos gados saņemtos maisus, savukārt jaunu maisu iespējams saņemt ZAAO EKO laukumā Lapsu ielā 19, maksājot maisa lietošanas maksu 7,90 eiro.

Bezmaksas tukšošana tiek nodrošināta vienu reizi, pēc maisa iztukšošanas ir iespēja pieteikt tā atkārtotu tukšošanu, bet to īpašuma saimnieks vai nama apsaimniekotājs veic pēc ZAAO cenrāža.

Pieteikt maisa izvešanu pēc tā piepildīšanas var, zvanot pa tālruni 64281250, 29225862, vai sūtot īsziņu vai rakstot e-pastu uz pieteikums@zaao.lv (īsziņā vai e-pastā jānorāda maisa numurs, adrese un līgumslēdzēja vārds, uzvārds).

Pašvaldības apstiprināto adrešu sarakstā iekļautas adreses, kurām jāvāc lapas no ielu malās augošiem kokiem, un tas sastādīts saskaņā ar namīpašnieku iepriekšējo gadu aktivitātēm.

Īpašumus, kuriem nav piešķirta bezmaksas maisu tukšošanas reize, aicinām sadarboties ar kaimiņiem, izmantot iespēju zaļos atkritumus ievietot bioloģisko atkritumu (brūnajā) konteinerā vai veidot kompostu.

Aicinām mājsaimniecības izvērtēt iespējas savos īpašumos piemērotās vietās kompostēt gan rudens lapas, gan dārza atkritumus visa gada garumā. Komposta veidošana samazinās izvedamo atkritumu apjomu un taupīs tam patērētos resursus. Pareizi sagatavota komposta rezultātā tiek iegūts substrāts dārza augsnes auglības uzlabošanai.

Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Cēsu novada pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu apsaimniekošanas pārvaldes teritorijas apsaimniekošanas speciālisti Signi Ķerpi, zvanot pa tālruni 27821043.

Adrešu saraksts, kurām izved lapu maisu bez maksas.

Datums: 2024. gada 3. oktobris