Restorānos viesi varēs baudīt trīs kārtu maltīti. Katrā no restorāniem būs pieejams viens īpašais piedāvājums 20,00 EUR vai 25,00 EUR vērtībā. Ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienā piedāvātā ēdienu klāsta, sniedzot neatkārtojamu garšu baudījumu.
Restorānu nedēļā šogad piedalās divi jauni dalībnieki. Savu īpašo ēdienkarti piedāvās viesnīcas “Kārļamuiža” restorāns un restorāns “Lauku Radu Restto” Priekuļos. Atšķirībā no pagājušā gada akcija norisināsies divas nedēļas nogales. Tā sāksies sestdien, 28.martā un turpināsies līdz svētdienai 5.aprīlim. Cēsu iedzīvotāji un pilsētas viesi īpašos piedāvājumus varēs baudīt ilgāk un izvēlēties sev tīkamāko dienu maltītes ieturēšanai.
Kā garšo pavasaris? Tā ir svaiga, dabīga, mazliet dzestra, kraukšķīga un atsvaidzinoša garša. Pavasara sezonas produkti sniedz mums pirmo vitamīnu lādiņu. Tieši šāda vitamīniem un zaļumiem bagāta būs Cēsu pavasara restorānu nedēļas dalībnieku ēdienkarte. H.E. Vanadziņš. Ziemeļu restorāna šefpavārs galdā cels Argentīnas liellopa gaļu ar pavasara kartupeļiem, kūpinātu biešu gelu, gārsas salātiem un liepu lapu pumpuriem. Restorāns savā ēdienkartē izcels arī citus sezonas produktus – piparmētras, skābenes, murķeļus un lavandu. Savukārt viesnīcas “Hotel Cēsis” restorāns gardēžus cienās ar zoss krūtiņu, zirnīšu pastēti, zaļajām pupiņām un fenheļa – apelsīnu mērci. Restorāna apmeklētāji savas garšas kārpiņas varēs lutināt ar spinātu biskvītu, rožu krēmu, biešu lapu zupu un sāļo biskvītu.
Tējas sēnē marinēti redīsi, sparģeļi ar putotu jogurtu un ķiploku lakšu eļļa – tā ir restorāna “Jāņoga” pavāru sagatavotā uzkoda, kuru varēs baudīt restorānu nedēļas ietvaros. Radošā restorāna komanda apmeklētājus lutinās arī ar ceptu akmeņasari, kalmāriem, pelnu sieru un bērzu sulas sīrupu. Pavasara vitamīnu devu varēs gūt viesnīcas “Villa Santa” restorānā. Atraktīvais restorāna šefpavars būs sagatavojis jēra gaļas terīni ar citrusaugļu krēmu, vītinātu tomātu un cukurzirņu biezeni. Restorāna ēdienkartē būs arī citi gardumi – melno trifeļu olīveļļa, ciedru rieksti, sinepju sēklu dīgsti un sparģeļi. "Jonathan SPA Estate" restorāns piedāvās baltvīna mērcē sautētu mencu ar tomātiem, zaļumiem un trifeļu - kartupeļu biezeni. Pavasara garšas varēs just, baudot puravu un ziedkāpostu krēmzupu.
Restorānu nedēļas viens no jaunajiem dalībniekiem – viesnīcas “Kārļamuiža” restorāns gardēžus pārsteigs ar kvinojas popkornu, topinambūru semifredo un Kārļos augušu arktisko paliju. Karamelizēta baltā šokolāde kombinācijā ar āboliem un smiltsērkšķiem būs lielisks maltītes noslēgums. Savukārt restorāna “Lauku Radu Restto” čaklie pavāri pavasara garšu radīs ar zaļo lapu salātiem, zaļajiem zirnīšiem, tomātu majonēzi un ogām. Restorāni, sastādot ēdienkartes, būs parūpējušies arī par veģetārām maltītēm.
Cēsu Pavasara Restorānu nedēļas ietvaros, gardēži neizpaliks bez pārsteigumiem - no 16. - 22. martam norisināsies konkurss un 23. martā tiks izlozētas septiņas dāvanu kartes 2 personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem. Lai nepalaistu garām šo lielisko iespēju, aicinām sekot Cēsu Tūrisma informācijas centra aktivitātēm sociālajos tīklos – Facebook "Tūrisms Cēsīs" un Twitter @VisitCesis!
Lai gardēži varētu savlaicīgi iepazīties ar pavasara restorānu nedēļas piedāvājumu un izvēlēties sev vistīkamākās maltītes, drīzumā katra restorāna sarūpētā ēdienkarte būs pieejama Cēsu Tūrisma informācijas centra mājas lapā www.visit.cesis.lv un sociālajos tīklos. Informējam, ka pirms došanās uz izvēlēto restorānu, iesakām veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju.
Lai skaisti un estētiski parādītu Cēsu pavasara restorānu nedēļas dalībniekus, talkā aicinājām Z/S “Kliģēni” kolektīvu, kurš parūpējās par skaistajām ziedu kompozīcijām akcijas vizuālajam noformējumam.
Cēsu restorānu nedēļa pirmo reizi tika organizēta 2018. gada pavasarī. Katru gadu tā notiek divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Šogad Rudens restorānu nedēļa plānota no 7.novembra līdz 15.novembrim.
Informāciju sagatavoja:
Cēsu Tūrisma informācijas centrs
Baznīcas laukums 1, Cēsis, LV-4101
Tālr.: +371 28318318
www.turisms.cesis.lv