Tulkot

Izmantojiet Google, lai tulkotu vietni. Mēs neuzņemamies atbildību par tulkojuma precizitāti.

Turpinās darbi pie Cēsu radošā un digitālā kvartāla "Rainis" rekonstrukcijas

Turpinās darbi pie Cēsu radošā un digitālā kvartāla "Rainis" rekonstrukcijas
No šī gada aprīļa sākuma Raiņa ielā 25, Cēsīs, norit būvniecības darbi pie Radošo un digitālo industriju kvartāla “Rainis” pirmās pārbūvējamās ēkas. Būvniecības procesa laikā veikta ēkas nesošo konstrukciju stiprināšana, pamatu un logu aiļu atjaunošana, kā arī veikta maģistrālo ūdens pievadu un kanalizācijas izvadu izbūve ēkā. Pašlaik ēkai tiek siltināta fasāde un atjaunots jumta segums, montēti jaunie logi, būvētas iekštelpu starpsienas un izbūvētas ventilācijas sistēmas. Tuvākajā laikā ēkai tiks ierīkots elektrības pieslēgums un siltuma pievads, kam sekos iekštelpu remonts un teritorijas labiekārtošanas darbi.
 
Savukārt Raiņa ielas pārbūves projekta īstenošanas laikā ir noņemts vecais ielas asfalta segums, kā arī veikti lietus ūdens kanalizācijas un apgaismojuma ierīkošanas priekšdarbi pie gājēju pārejas. Nākamnedēļ, no 25.septembra, plānots ieklāt jaunu asfalta segumu posmā no Raiņa ielas 30 līdz Noliktavas ielai. Pēc seguma ieklāšanas ar ielu horizontālā marķējuma palīdzību tiks iezīmētas velojoslas un ierīkotas automašīnu stāvvietas Raiņa ielas kvartāla pusē.
 
Tāpat notiek arī plānošanas darbi, par kuriem atbild Raiņa kvartāla komanda, kas strādā pie tā, lai kvartāls kļūtu par radošuma, inovāciju un kultūras centru Pašlaik komanda strādā pie nākamā gada pasākumu programmas veidošanas un dara visu, lai kvartāls varētu kalpot kā eksperimentāla vide jauniem kultūras pasākumiem. 
 
Paralēli pārbūvei, līdz novembrim Raiņa ielas 27 ēka un jumta terase pieejama plašākai publikai dienas nomai. Telpa paredzēta eksperimentāliem, laikmetīgiem un sabiedrību iesaistošiem notikumiem, tajā pašā laikā, neizslēdzot svinēšanu un baudīšanu. Ēkas dienas īres maksa ir 9,80 EUR + komunālie maksājumi. Vairāk informācijas par telpu nomu www.rainakvartals.lv.
 
“Raiņa” kvartālu veidos trīs ēkas ar dažādām funkcijām:
Raiņa 27 - Laikmetīgās mākslas izstāžu zāle;
Raiņa 25 - Radošo industriju centrs, kas durvis vērs 2024.gada janvārī;
Raiņa 23 - Cēsu pilsētas mākslas skola.
Ja redzi savu iesaisti “Raiņa” kvartālā, sazinies, rakstot uz e-pastu amanda@skola6.lv vai zvanot pa tālruni 25531497. Vairāk informācijas par kvartālu meklē ŠEIT.
 
Projektu plānots realizēt līdz 2023.gada 31.decembrim. Kopējās projekta izmaksas ir 2297007,41 EUR, no kurām 1030842,00 EUR ir ERAF līdzfinansējums.
 
Ēkas pārbūves, teritorijas labiekārtošanas un ielas seguma atjaunošanas aktivitātes tiek īstenotas  “Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” projekta “Degradēto teritoriju revitalizācija Cēsu novadā IV kārta” (projekta identifikācijas Nr.5.6.2.0/22/I/004) ietvaros.
 
 
Datums: 2023. gada 22. septembris